Biblioteca Universităţii de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul” aduce sincere mulțumiri Asociației Prieteniei Muzeului Brăila și doamnei profesoare de limbă și literatură română din Brăila – doamna Carmen Țigănuș, pentru acest lot de carte donată bibliotecii noastre. Felicitări și mult succes în continuare în tot ceea ce faceți! Cărțile arată superb din toate punctele de vedere, iar faptul că mi le-ați dăruit instituției noastre – este un gest frumos din partea dumneavoastră.
Romanul STICLETELE este un roman dickensian superb, seducător, care te ține cu sufletul la gură fără să-și piardă nici o clipă energia narativă. O narațiune atât de fermecătoare, încât e imposibil să îi reziști… E o plăcere să citești STICLETELE!
STRĂINUL este primul roman al lui Albert Camus. Romanul a fost adaptat pentru marele ecran în 1967, de regizorul Luchino Visconti, într-o producție cu Marcello Mastroianni în rolul principal. Romanul a fost descris în multe feluri: portretul unui sociopat, o critică a societății care nu acceptă în rândurile ei inși aparent lipsiți de orice umanitaye sau, dintr-o altă perspectivă, o poveste postcolonială.
UN AN DE ODIHNĂ ȘI RELAXARE este o comedie neagră urbană convingătoare, o satiră pătrunzătoare, plămădită din pasaje de o sobrietate morbidă, ca un fel de amestec pervers dintre Totul despre sex și Recviem pentru un vis.
SCRISORI CĂTRE ANNE FRANK – această carte este o mică bijuterie, atât prin subiectul complicat prin care a fost abordată, cât și prin scriitura plină de sensibilitatea autoarei.
REGATUL UMBRELOR: Este o lucrare bogată în descrieri, magie și răsturnări de situație, această aventură memorabilă ne oferă o intrigă abil condusă, însoțită permanent de o rețea subterană dominată de iubire și pericol. Nu se compară cu nimic din ce am citit vreodată.
Nuvela ,,ȘCOLĂRIȚA” a fost publicată în anul 1939, surprinzând monologul interior al unei fete pe parcursul unei singure zile. Gândurile elevei pendulează între răbufniri copilăroase, cugetări fanteziste, autocritici și critici sociale aspre și meditații sumbre pe marginea existenței, totul în căutarea propriei identități cu o ușurare naturală și fermecătoare…
GĂSEȘTE-MĂ, este o meditație lirică despre mutarea forțată într-un alt loc după ce distracția s-a terminat, despre misiunea sisifică de a încerca să recreezi vraja unei pasiuni a tinereții.
Dragi membri ai comunității studențești, va îndemnăm și vă așteptăm să ne treceți pragul Bibliotecii Universităţii de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul” pentru a vă familiariza cu conținutul acestor minunate lucrări.