Pe 27 martie 2025, am avut bucuria de a găzdui 𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩𝐮𝐥 „𝐀𝐛𝐨𝐫𝐝ă𝐫𝐢 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐩𝐞𝐝𝐚𝐠𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐠ă𝐭𝐢𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 ș𝐜𝐨𝐚𝐥ă 𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐭𝐮𝐥𝐛𝐮𝐫ă𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐧𝐞𝐮𝐫𝐨𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞”, un eveniment educațional deosebit, organizat de 𝐂𝐚𝐭𝐞𝐝𝐫𝐚 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 ș𝐢 𝐓𝐞𝐨𝐫𝐢𝐚 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐅𝐚𝐜𝐮𝐥𝐭ăț𝐢𝐢 𝐝𝐞 Ș𝐭𝐢𝐢𝐧ț𝐞 𝐔𝐦𝐚𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞 ș𝐢 𝐏𝐞𝐝𝐚𝐠𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞 – 𝐔𝐒𝐂, în colaborare cu 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧ță 𝐏𝐬𝐢𝐡𝐨𝐩𝐞𝐝𝐚𝐠𝐨𝐠𝐢𝐜ă „𝐄𝐝𝐮𝐠𝐞𝐧𝐢𝐜” și 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐢 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 (𝐔𝐒𝐄𝐌).
𝐂𝐞 𝐧𝐞-𝐚 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭?
Participarea activă a studenților și profesorilor de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Colegiul ”Iulia Hasdeu” din Cahul și a specialiștilor din instituții de educație timpurie și școli primare.
Sesiunile interactive susținute de formatori de excepție:
𝐄𝐥𝐞𝐧𝐚 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐧𝐠ă, dr., conf. univ., șef Catedră Psihologie și Asistență Socială, USEM, psiholog.
𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐞 𝐏𝐢𝐭𝐞𝐥, psihopedagog, director Centrul de Asistență Psihopedagogică „Edugenic”.
Experiențele împărtășite de studentele 𝐓𝐨𝐟𝐚𝐧 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐞𝐥𝐚 și 𝐑𝐮𝐝𝐞𝐚𝐧𝐮 𝐀𝐥𝐢𝐧𝐚, anul II, USEM.
𝐓𝐮 𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐢 𝐭𝐫ă𝐢𝐭 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭? Dacă ai fost prezent(ă), povestește-ne ce te-a impresionat cel mai mult! Sau, dacă ai o întrebare, scrie-ne în comentarii!
- Biblioteca noastră rămâne un spațiu deschis pentru evenimente academice, cercetare și dezvoltare profesională! Ne vedem la următoarele activități!
Pe data de 27.03.2025, Catedra Istorie și Teoria Educației din cadrul Facultatea de Științe Umaniste și Pedagogice – USC în colaborare cu Centrul de Asistență Psihopedagogică „Edugenic” și Universitatea de Studii Europene din Moldova au organizat Workshopul „Abordări psihopedagogice ale pregătirii pentru școală a copiilor cu tulburări de neurodezvoltare”.
La workshop au participat studenți de la specialitatea Pedagogie în învățământul primar și Pedagogie preșcolară, cadre didactice a Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul. De asemenea, au mai participat profesori și elevi de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, cadre didactice din instituții de educație timpurie și școli primare cu care colaborăm, dar și alți specialiști în domeniu.
Mulțumim mult formatorilor – dnei Elena Creangă, dr., conf. univ., șef Catedră Psihologie și Asistență Socială, USEM, psiholog și dlui Vasile Pitel, psihopedagog, director Centrul de Asistență Psihopedagogică „Edugenic”.
Invitate la workshop, pentru a-și împărtăși experiența, au fost și studentele Tofan Mihaela, Rudeanu Alina, anul II, USEM. Participanții au beneficiat de sesiuni interactive, informații actualizate și perspective inovatoare, cu posibilități de implementare.
Evenimentul a avut o valoare și un impact deosebit, fiindcă formatorii sunt foști absolvenții care și-au pus temelia în cariera profesională la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul. Suntem recunoscători pentru contribuția lor semnificativă și suntem convinși că impactul acestui workshop va avea un efect pozitiv pe termen lung asupra dezvoltării profesionale a tuturor participanților.